Юристът Велин Жеков оглави РИК – Варна

14:57, 08 сеп 16 / Политика 25 974 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Юристът Велин Жеков ще е председател на Районната избирателна комисия във Варна за предстоящите президентски избори и националния референдум на 6 ноември. Това решиха на днешните консултации в областната администрация членове на парламентарно представените партии и коалиции.

Жеков оглавяваше РИК и на последните парламентарни избори. Той бе предложен от ПП ГЕРБ, която има шестима представители в комисията. Първоначално изборът му бе оспорен от БСП, която имаше свой кандидат за тази позиция – Иван Любчев. Впоследствие от левицата склониха да отстъпят, ако получат друга ключова позиция в комисията.

Техният представител Мария Тодорова ще е секретар на РИК. Единият зам.-председател на комисията ще е Мюмюне Билялова от ДПС. За мястото на втория зам.-председател първоначално подкрепа получи кандидатът на Патриотичния фронт Илиян Карагьозов. От „Атака“ обаче също настояха за зам.-председателско място за своя кандидат Дарина Илиева. Консенсус за това място не бе постигнат и окончателното решение ще вземе Централната избирателна комисия, която трябва да се произнесе до 16 септември.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама