Марешки се регистрира пръв за президентските избори

18:42, 18 сеп 16 / Политика 25 319 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В 9 ч. утре инициативният комитет за издигането на кандидатурата на Веселин Марешки за президент ще внесе документите му в ЦИК. Той е и първият регистриран от ЦИК участник за предстоящите избори - на 13 септември тази година, два дни преди да излезе решението на Централната избирателна комисия за традиционно регистриращите се първи партийци от ГЕРБ.

Веселин Марешки коментира, че Съдбата си знае работата, но обърна внимание и на начина, по който силният човек в ГЕРБ Цветан Цветанов се подиграва с избирателите на най-голямата политическа партия, а и с всички останали българи с право на глас.

"Представяте ли си как трябва да се чувстват всички тези хора - някой им вменява едно име и те нямат право на избор. Прави се в последния момент, за да нямат възможност да се противопоставят и да надигнат глас против. Този стил на политика е диктаторски и неприемлив в ХХI век, в държава-член на ЕС", каза Марешки.

"Понякога има неща, които се случват от само себе си, за да ни покажат верния път. Аз влизам в тези избори, само защото политическият картел дори не си направи труда да ни предложи стойностни хора, които да изпълнят със смисъл президентската институция. Затова давам избор на себе си за кого да гласувам, давам избор и на хората. Друга причина е подигравката, която картелистите си направиха с 530 000 българи, включили се в подписката за Референдум 2016 с основен въпрос - регулация на цените на горивата. Вече близо година ние се борим за хората, помагаме им да спестяват и да не бъдат мародерствани. Ето че положителната енергия от тези действия вече се връща и ни помага", каза още независимият кандидат за президент.

Утре ще се състои и тържественото освещаване на строителните работи на една от най-големите бензиностанции в света - тази на VM Petroleum в столичния квартал "Люлин".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама