ЦИК регистрира Марешки под №1, вицето му е капитан от ВВМУ

14:22, 19 сеп 16 / Политика 25 226 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Инициативният комитет "Марешки за президент" получи днес от Централната избирателна комисия регистрацията си под номер 1 за участие в изборите за държавен глава, които ще се проведат през ноември. Комитетът внесе 4810 подписа в подкрепа на кандидатурата на бизнесмена.

"На база на всички реални действия, които са абсолютно видими за хората, ние имаме смелостта да влезем в президентската надпревара. Държавният глава е обединител на нацията, което от своя страна изключва варианта партиен кандидат да успее да се справи с тази функция. Аз влизам в тези избори, защото политическият картел дори не си направи труда да ни предложи стойностни хора, които да променят мнението на обществото за институцията", заяви Марешки преди регистрацията.

Бизнесменът обяви и вицепрезидента, с когото е в двойка - капитан І ранг Петър Петров. Той е дългогодишен преподавател с близо 40 години стаж във Висшето Военноморско Училище "Никола Йонков Вапцаров", доцент, доктор на науките, пенсионер.

"Партиите девалвираха военния чин "генерал". Произвеждат се генерали, за да могат после да се кандидатират за избори. Затова решихме да се обърнем към капитан. Като президентска двойка ние бихме били всичко, което сегашната не е. Ще бъда истински мъж на място, който няма да се влияе от външни сили или партийни поръчения. Към днешна дата виждаме, че имаме кандидат за президент на Русия, кандидат за президент на САЩ, кандидат за президент на Европа... Ако не се бях кандидатирал аз, кой щеше да е кандидатът за президент на България?", коментира Марешки.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама