„Калиакра“ си тръгва от Сочи с 4 награди

15:28, 25 сеп 16 / Спорт 25 583 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Българската баркентина „Калиакра“ си тръгва от Сочи с общо 4 награди. Освен приза за третото си място по коригирано време в етапа от Новоросийск до Сочи държавният ни ветроход е получил отделни награди за развитие на ветроходството в Черно море и за развитие на учебното ветроходство. Той е избран и за носител на наградата „Газпром нефт трофи“ за приятелство и спортменство в мореплаването, сочи официалният сайт на Sail Training International – основен организатор на Черноморската Тол Шипс регата 2016.

В церемонията по награждаването е участвал руският президент Владимир Путин, който лично е връчил приза на най-бързоходната фрегата в света – руската „Мир“, която е победител и в етапа Новоросийск - Сочи. Той се е качил и на борда на ветрохода „Надежда“, който счупи фок мачта при гръмотевична буря при прехода от Новоросийск, но след ремонт продължава участието си в регатата.

Ветроходите от регатата днес се сбогуваха със Сочи с традиционния парад на ветрилата и потеглиха за Варна, където между 1 и 4 октомври ще е финалът на регатата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама