Шестима са евакуирани при вчерашния дъжд във Варна

11:36, 26 сеп 16 25 299 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Трима възрастни и три деца са били евакуирани при вчерашния дъжд във Варна, съобщиха от областната дирекция на МВР. Екипите на „Пожарна безопасност и защита на населението“ са помогнали на мъж и три деца да излязат от наводнен подлез на бул. „Сливница“. Друг мъж е изваден от пълнещия се с вода подлез на ул. „Шипка“, спасен е и 56-годишен мъж, когото дъждът заварил в дере в района на улиците „Мура“, „Чинар“ и „Бяла мура“. Няма пострадали хора.

През изминалото денонощие във Варна са се излели средно 18 л/кв. м. Най-интензивен е бил валежът между 17,55 и 18 ч., като само през първите 5 минути интензитетът му е достигнал 80 л/час,, съобщиха от филиала на Националния институт по метеорология и хидрология към БАН. Веднага след това са завалели и сигналите за наводнени приземни и подземни помещения на обществени и жилищни сгради – те са били над 30, но някои са се дублирали, а при други е отпаднала необходимостта от намеса на специализираните аварийни екипи.

Отводнявани са Спешният център и котелното отделение на болницата „Света Анна“, помещения на ул. „Брегалница“, различни адреси в кв. „Левски“. Два паднали клона са отстранени на автомагистрала „Хемус“ и в района на ул. „Атанас Москов“. Те не са нанесли щети.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама