Национална конференция за цифрова грамотност се провежда в Юнашкия салон

11:34, 29 сеп 16 25 327 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Националната конференция „Цифрова грамотност и социални умения в ХХІ век“ се провежда в Юнашкия салон във Варна от днес до 2 октомври. Тя се организира от Националния младежки форум (НМФ), в партньорство с Младежкото сдружение за мир и развитие на Балканите (МСМРБ) и със сътрудничеството на Фондация "Фридрих Еберт". За форума са селектирани 100 представители на младежкия сектор в страната, експерти от различни области на социалните иновации и дигиталните технологии.

По време на конференцията ще се дискутират основните умения, необходими за професионалното използване на информационните и комуникационни технологии, ролята на физическите пространства при създаването на условия за развитие на умения и европейския контекст на цифровото приобщаване. Участниците ще бъдат запознати със свободния пазар на работна сила, програмите за предприемачество (предоставяни от Агенцията по заетостта и Бюрата по труда) и с европейския мащаб на пазара на труда. В рамките на конференцията  са обособени пет панела, които обхващат секторите предприемачество, дигитални и социални програми на Европа и развитие на дигиталните умения във физическа среда.

“Конференцията във Варна, или познатата още като “Дебат Варна”, има вече 8- годишна история. Тя е резултат от устойчивото партньорство с Дирекция "Образование и младежки дейности" в Общината. Тази комуникация е именно провеждане на структурен диалог на местно ниво - среща между младите хора и отговорните за формиране на политики, овластени лица. Варна е една от oбщините, които са пионери в младежката работа и имат най-добре развитите младежки политики в страната. Неслучайно са носители и на титлата Европейска младежка столица  за 2017 г.”, коментира Георги Мерджанов, член на Младежкото сдружение за мир и развитие на Балканите и част от Управителния съвет на Националния младежки форум. 

В конференцията участват представители на Националната агенция за професионално обучение и образование, Министерството на труда и социалната политика, Националния център за дигитална култура към НДК, организациите MoveBG, 9Academy и евродепутати.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама