Данъкът на варненските таксита ще е 690 лева

18:35, 29 сеп 16 25 747 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Данъкът за таксиметров превоз във Варна ще е 690 лв. годишно на автомобил, реши днес Общинският съвет. Този размер е по-нисък от първоначално предложения налог от 850 лв., който бе обсъждан на заседание на комисията по транспорт и предизвика недоволството на превозвачите. Според вносителите той е компромисен и е постигнат след разговори с представителите на бранша.

Оказа се, че и той обаче не удовлетворява представителите на таксиметровите фирми, които присъстваха в залата, и те отново заплашиха с протести. На гласуване изобщо не бяха подложени другите два варианта за размера на данъка, които бяха обсъждани на заседание на ресорната комисия – 400 лв. и 500 лв., предложени съответно от синдикат „Авто 94“ и от Националния съюз на превозвачите. Следващия месец започват консултации за определяне на нови минимални и максимални прагове на тарифите за превоз, съобщи председателят на комисията Добромир Джиков.

Новият данък влиза в сила от януари следващата година и може да варира от 300 до 1000 лв. Размерът му се определя от общинските съвети. За София той е 850 лева годишно, в Пловдив – 750, в Бургас – 660 лв., посочи председателят на Общинския съвет Тодор Балабанов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама