Шефовете на STI уважиха „Морско бъдеще“

08:54, 30 сеп 16 25 369 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Петимата представители на Sail Training International (STI), които са организатори и съдии на регатите “Тол Шипс“ и вече са във Варна, уважиха откриването на шатрата на дарителската кампания „Морско бъдеще“. Инициативата е на яхтклуб „Кап. Георги Георгиев – Порт Варна“ и е насочена към популяризиране на ветроходството.

Кампанията се провежда за втори път. При предишното гостуване на „Тол Шипс“ във Варна с продажба на сувенири и каталози бяха набрани средства за закупуване на лодки за най-малките ветроходци от клуба, сега с разнообразни инициативи се събират пари за треньорски катер.

Демонстрационната шатра, край която има и тренажор за обучение по ветроходство, бе открита с кратък водосвет и приветствени думи от председателя на яхтклуб „Кап. Георги Георгиев – Порт Варна“ Гергана Георгиева. Гостите от STI си припомниха собствените си първи стъпки във ветроходния спорт, именно на малките лодки тип „Оптимист“, като изложените на щанда на клуба, разговаряха с най-малките ветроходци от детската школа, с младежи-практиканти по ветроходство от проекта „Под ветрила”, реализиран от клуба с подкрепата на Община Варна. Те поздравиха клубните членове за чудесната работа по организирането на шатрата и за подбора на многообразните атракции и дейности. Церемонията беше посетена и от ветроходци от САЩ, ЮАР и Франция, пребиваващи в момента в пристанище Варна, за да участват в съпътстващите събития на „Тол Шипс“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама