Осъдиха условно мъж, катастрофирал с открадната кола

15:26, 30 сеп 16 25 267 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С условна присъда за противозаконно отнемане на автомобил и последвала повреда по него се размина 53-годишен мъж. На 19 юни миналата година Г. Маринов отишъл в магазин за отдаване на коли под наем в района на жп гарата във Варна и поискал кола за придвижване до населено място в Южна България. Вместо парична сума като залог, той предложил да остави на собствениците задграничния си паспорт с ангажимент да плати при връщането на колата.

След като получил отказ, Маринов излязъл от магазина и започнал да оглежда паркираните пред него фирмени коли. Забелязал „Рено Клио“ с оставен на таблото ключ, влязъл в него и веднага потеглил. Собствениците незабавно сигнализирали чрез тел. 112 за отнемането. Междувременно подсъдимият се придвижвал с много висока скорост по пътя Варна – Девня, като в близост до входа за пристанище „Леспорт“, при маневра за изпреварване в забранен участък, ударил друг автомобил. Вследствие на възникналата катастрофа имало причинени материални щети и по двата автомобила. Пристигналият на мястото на произшествието дежурен автопатрул установил самоличността на водача на колата и го тествал за наличие на алкохол. Пробата била отрицателна. Противозаконно отнетата чужда кола е оценена на стойност около 1500 лева, а причинените повреди по нея възлизат на близо 400 лева.

Маринов е неосъждан. В процедура на съкратено съдебно следствие, след редуциране на наложеното му наказание с 1/3, Варненският районен съд му присъди 8 месеца лишаване от свобода, чието изтърпяване се отлага с изпитателен срок от 3 години. Съдебният акт подлежи на обжалване или протест в 15-дневен срок.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама