Проект дава работа на 50 младежи в Аксаково

14:03, 03 окт 16 25 603 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Представители на 9 фирми от различни сектори предложиха заетост на безработни младежи в община Аксаково. Трудовата борса се проведе в Общинския детски комплекс като част от проекта „Твоето бъдеще е в твоите ръце“. Той има за цел активиране и интеграция в заетост на младежи до 29-годишна възраст, които не са в мрежата за образование или обучение, не работят, но и не са регистрирани като безработни в Бюрото по труда.

Бенефициент по проекта е Община Аксаково, а партньор - сдружение "Форум гражданско общество". Той се реализира с изключителното съдействие на кмета на Аксаково инж. Атанас Стоилов, председателя на УС на сдружението Борислав Френчев и ръководителя Нели Петрова.

Очаква се в рамките на проекта да бъдат идентифицирани не по-малко от 80 младежи от целевата група, да бъдат обучени и активирани минимум 60 души в различни професии – работник в озеленяването, озеленител, помощник в строителството, строител, сътрудник в социални дейности, работник в заведенията за хранене и развлечения. За 50 от тях се предвижда да се осигури субсидирана заетост за най-малко 6 месеца.

Проектът се финансира по процедурата „Активни“ на Оперативната програма „Развитие на човешките ресурси“. Стойността му е 377 462 лева, а периодът на изпълнение е от май 2016 г. до декември 2017 г.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама