Обжалват избора на „Хидрострой“ за изпълнител на пречиствателната станция на Златни пясъци

14:29, 22 окт 16 25 405 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В Комисията за защита на конкуренцията е постъпила жалба срещу избора на „Хидрострой“ за изпълнител на разширението и модернизацията на пречиствателната станция на Златни пясъци. Тя е подадена от един от отпадналите участници в обществената поръчка, обявена от Община Варна – ДЗЗД „Златна вода 99“.

Процедурата веднъж беше спряна скоро след обявяване на поръчката по указание на премиера Бойко Борисов. Мотивът бе „елиминиране на насажданите в национален мащаб съмнения по отношение на провеждането на поръчки с голяма стойност". Тогава изпълнител не беше избран.

При второто обявяване основните параметри останаха същите, а в надпреварата за избор на изпълнител се включиха 12 кандидати. От тях заради пропуски в представената документация бяха отстранени 5, сред които и жалбоподателят „Златна вода 99“. Спецално за него мотивът на комисията е, че представената оферта не отговаря на изискванията на възложителя.

Заради непокриване на изискванията към техническото предложение на следващ етап са отхвърлени още четири фирми и на финала са останали „Хидрострой“ АД и „Главболгарстрой“ АД. След оценка на техническите предложения и ценовите оферти на първо място е класирано „Хидрострой“, въпреки че ценовата му оферта от 29,1 млн. лв. надвишава предложението на „Главболгарстрой“ с 300 000 лв.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама