Закопчаха варненец за взломни кражби в Стара Загора и Бургас

11:14, 23 окт 16 25 350 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Криминално проявен варненец е задържан за серия взломни кражби на жилища на територията на Стара Загора и Бургас. Операцията е проведена от частен дом от служители на полицията в Стара Загора непосредствено след кражба от частен дом в града в петък, съобщиха от областната дирекция на МВР.

В „Рено Меган“ заедно с 50-годишния К.К. от Варна е задържан и 48-годишен с инициали Н. К. от добричкото село Българево, също криминално проявен. При пличните обиски и претърсването на колата са намерени и иззети части от счупени секретни патрони, декоративни капачки за брави, множество инструменти за взломяване на секретни патрони, пари, златни накити, компютри, таблети, дрехи и козметика. Установено е, че част от вещите са предмет на кражба от дом на ул. „Кирил и Методий“ в Стара Загора, а друга част са откраднати на територията на Бургас на 19 и 20 октомври тази година.

В областната дирекция на МВР в Стара Загора е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл.195, ал.1, т.3, т.4 и т.5 от Наказателния кодекс. Двамата са привлечени като обвиняеми и с прокурорско постановление са задържани за срок до 72 часа.

Съвместно с полицейски служители от Варна и Добрич са извършени претърсвания на жилищата на задържаните и са иззети множество вещи - лаптопи, таблети, ръчни часовници и др., с неустановен произход. Работата по доказване на съпричастността на двамата към извършени кражби от жилища на територията на област Стара Загора и в страната продължава.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама