Симеон Втори представя автобиография във Варна

18:40, 23 окт 16 / Култура 25 391 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
След София, Париж, Брюксел и Истанбул, Симеон Сакскобургготски ще представи автобиографията си „Симеон II. Една необикновена съдба” във Варна. На 27 октомври, четвъртък, в 18 ч. в Градската художествена галерия жители и гости на морската столица ще имат възможността да научат повече за изумителния жизнен път на последния български монарх – за детството му, за времето, в което е живял далеч от родината си, но е бил емоционално свързан с нея,.

Изданието на ИК „Сиела“ разкрива напълно непознати досега факти и повдига завесата за тайни, които са били встрани от общественото внимание. Събитията са разказани от първо лице и носят емоционалния заряд на преживяното, но едновременно с това и голяма доза реализъм. Дългогодишните записки и съхранените лични спомени са послужили за основа на тези мемоари, които са ценен принос към съвременната ни история.

Книгата ще бъде представена в присъствието на Негово Величество от историка Людмил Станчев.

„Да говориш за себе си винаги е трудно, а още повече когато възпитанието и обкръжението не предразполагат към това, както е в кралските семейства. Малцина от моите деди са писали спомени – не се е правело така. Не се е гледало с добро око на това да си излееш душата, особено публично. Never complain, never explain, би казала кралица Виктория. В много отношения аз несъзнателно останах верен на тази максима”, признава Симеон Втори.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама