Започват безплатни тренинги за самопомощ при психични проблеми

08:46, 25 окт 16 25 660 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Цикъл от терапевтични дискусии стартира в края на октомври във Варна.  Те ще обхванат най-важните и специфични особености на психичните състояния при депресии, тревожни разстройства, панически атаки, стрес, хранителни и личностни разстройства.

Своеобразните двучасови тренинги са с вход свободен за всеки, който проявява интерес към психологията. Водещи на срещите ще бъдат психолозите Дарина Трайкова и Мая Василева. И двете провеждат консултации по методите на когнитивно-поведенческата психотерапия.

Първата среща “Самопомощ при депресия” е на 29 октомври от 10 ч. в зала 1 на хотел “Черно море”.

„Психотерапията е наука за изграждане на себе си. Емоционалното страдание по отношение на психичната стабилност може да бъде преодоляно и поведението структурирано, стига хората да имат познания върху основни закономерности от психотерапията”, смята психологът Дарина Трайкова. Според нея способността хората да си помогнат сами е блокирана не само от липсата на знания, но и от предразсъдъците и предубежденията, че ако признаят или заговорят за своите страдания, ще бъдат критикувани, подложени на укори, засипани от “съчувствия” и пр.

„Липсата на любов и добронамереност в отношенията е това, което разболява, и те лекуват, когато ги има. Да приемаш себе си и другите такива, каквито са, да изразяваш чувствата си с лекота и по подходящ начин, да общуваш с разбиране, да се справяш със собствените кризи и да партнираш на други в решаването на проблемите са умения, които могат да бъдат научени”, споделят Дарина Трайкова и Мая Василева.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама