Край Варна се провежда поредният семинар на Фондация „Българска памет“

10:41, 25 окт 16 25 377 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Културното многообразие – източник на новаторски идеи“ - под това мото протича традиционният семинар на Фондация “Българска памет”, който ще продължи до 28 октомври в „Гранд хотел Варна“. За девета поредна година фондацията на д-р Милен Врабевски събира на едно място повече от 150 младежи от България, Украйна, Молдова, Сърбия и Македония.

Тазгодишното издание поставя акцент върху перспективите пред младите хора в сферата на социалното предприемачество. Деветнадесетото издание е вдъхновено и от предстоящото домакинство на Варна като Европейска младежка столица през 2017 г. В продължение на пет дни участниците имат възможност да се срещнат, да общуват и да обменят знания и умения като се включват в интересни дискусии, интерактивни занимания, арт работилници и лекции на водещи специалисти в сферата на бизнеса, гражданските организации и медиите.

В рамките на семинара са организирани срещи и дискусии с известни личности под мотото „Посей идея, пожъни промяна“, „Жива библиотека“, в която всеки от участниците ще има възможност да разкаже накратко личната си история, както и „Европейско кафе“ - по метода на „световното кафе“ участниците ще споделят какво е за тях Европейският съюз, защо е важна европейската перспектива на страните им, които извървяват пътя на присъединяване към ЕС, как да се справят с днешните предизвикателства. Младежите от България ще споделят за опита, който имат като граждани на страна-членка на ЕС.

Официалното закриване на семинара е в четвъртък. Тогава гости ще бъдат президентът Росен Плевнелиев, председателят на Фондация „Българска памет“ д-р Милен Врабевски, кметът на Варна Иван Портних, Огнян Златев – ръководител на Представителството на Европейската комисия в България., и Богдан Мирчев – представител на Фондация „Ханс Зайдел“ за България.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама