“Планекс“ грабна още две награди „Златен отвес“

18:20, 25 окт 16 25 855 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Жилищният комплекс „Акварел резиденс“ във варненския квартал „Бриз“ бе фаворитът на журито на 15-ите годишни награди за строителство и реконструкция „Златен отвес 2016“ в категория „Жилищни сгради“. Церемонията традиционно се провежда в навечерието на професионалния празник на строителя (Димитровден). Организатор на конкурса е Областното представителство на Камарата на строителите в България. Мястото, където се издига „Акварел резиденс“, уникално съчетава спокойствието на боровата гора и голямата паркова зона в близост с удобния и бърз достъп до центъра на града, отчете 8-членното жури с председател инж. Красимир Даскалов, съставено от специалисти в бранша, общественици и медии. Инвеститор е „Пи Ел Ейч Инвест“, част от „Планекс холдинг“.

Отличието за най-добра жилищна сграда на годината беше връчено на главния инженер на „Планекс“ ЕООД Диан Георгиев. „Гордеем се с нашия собствен почерк в строителството. Той е съчетание от отговорност към природата, модерна архитектура, високо качество на строителните работи и стремеж към подобряване средата на живот. „Акварел Резиденс“ демонстрира точно тази визия на „Планекс“ и затова благодарим за високата оценка на журито и колегите за нашата работа“, каза при получаването на приза инж. Георгиев.

В конкурса и съпътстващата го изложба „Строително изложение Варна – 2016” участваха 27 фирми. Наградите за качествено строителство във Варненска област бяха в 6 категории- жилищни сгради (еднофамилни и многофамилни); хотели и ваканционни комплекси; административни, офис, промишлени и търговски сгради; спортни, развлекателни, образователни и здравни обекти, инфраструктурни обекти, реставрации на паметници на културата и саниране на обществени и жилищни сгради.

Фирма „Планекс“ бе отличена и в категорията „Хотели и ваканционни комплекси“. Наградата е за апартаментния хотел „Албатрос“ в курорта Св.св. Константин и Елена. Това е първата от новите сгради, част от концепцията за реконструкция и реновация на СПА комплекс "Гранд хотел Варна". Модерната и впечатляваща елипса на 6 етажа се намира непосредствено до плажната ивица, сред зеленината на парка и променадата на курорта.

Това бе поредното признание за екипа на „Планекс“. Компанията- еталон за качество и стил в строителството, е носител на наградите „Златен отвес” за 2004, 2005, 2006, 2008, 2013 и 2014 г. за Варненска област и получава първи места в конкурсите за 2010, 2011 и 2012 г. за жилищни и търговски сгради, за обекти в социалната сфера, образованието и здравеопазването.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама