Община Варна променя реда за подпомагане на спортни клубове

19:16, 25 окт 16 / Спорт 25 492 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Община Варна вече няма да подпомага финансово спортни клубове, които получават субсидия от дружества с над 50% държавно или общинско участие. Това предвижда нова наредба, чийто проект е публикуван в официалния сайт на администрацията. Ако Общинският съвет я приеме, тя ще замени наредбата от 2014 г., която бе допълнена миналата година.

Проектът изисква още кандидатстващите за подпомагане клубове да са вписани минимум преди година като юридически лица с нестопанска цел в Националния регистър на спортните организации, воден от Министерството на младежта и спорта. Предвидени са промени в състава на комисията, която одобрява подпомагането, както и в критериите за оценка на спортните резултати.

Наредбата няма да се прилага за спортните клубове за хора с увреждания, ветерански, студентски и ученически отбори, за футболни и ведомствени клубове. Спортните клубове, отчели предоставените им средства с неистински документи или нарушили договорите за ползване на общинската спортна база, няма да се допускат до кандидатстване за срок от 2 години, предвиждат още промените.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама