Община Варна се включва в кампания срещу изоставяне на домашни любимци

19:18, 26 окт 16 25 317 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Община Варна се включва в популяризирането на кампания за предотвратяване изоставянето на домашни любимци „Бъди негов герой“ („Be his Hero“) и повишаване контрола върху популацията на бездомни кучета. Инициативата е организирана съвместно от Българската агенция по безопасност на храните и Световната организация по здравеопазване на животните.

„Бъдете отговорен стопанин, не изоставяйте кучето си на улицата! Запознайте се предварително със задълженията, които ще имате като собственик на куче. Преценете личните си ангажименти и тези, необходими за Вашия любимец.  Отговорното отношение е в интерес не само на самото животно, но също така и на широката общественост“ са част от позитивните послания, поощряващи отговорно поведение на собствениците на кучета.

Информационни материали, свързани с кампанията ,могат да се получат в районните администрации, при ветеринарните лекари и в зоомагазините на територията на общината. При нужда от допълнителни разяснения,всеки може да са свърже на тел. 052/820 824 със служител от общинското звено „Контрол и регистрация“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама