Плевнелиев сменя политиката с образованието

15:06, 27 окт 16 / Политика 25 341 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
След изтичането на мандата си като президент Росен Плевнелиев ще излезе от политиката и няма да създава поредната партия. Това обяви самият той край Варна, където бе гост на ХІХ есенен семинар на Фондация „Българска памет“ с участието на над 150 младежи от България, Украйна, Молдова, Македония и Сърбия.

„От мен никой да не очаква да се боря на всяка цена да стоя в политиката за поредния пост. Не е това моята съдба. Аз не влязох в политиката като човек, който просто се бореше за пост. Аз бях богат, успял човек, който влезе в политиката, за да помогне на България. Аз влязох, за да дам. И знаех, че мога да дам. И вярвам, че дадох много на България. Оттук нататък  ще продължа да давам. Единствената професия, която може да разпали моето въображение и която може да ме мотивира да продължавам да давам, е професията на учителя. Единственото, което може да ме накара да търся и да продължавам да търся смисъла и най-доброто за моята нация, е да се отдам на иновациите, на образованието, на науката, на просветата", каза държавният глава.

Плевлениев призова кандидатите за неговия пост „да излязат пред народа и да кажат какво точно ще свършат по всеки един от проблемните казуси“. Той уточни, че очаква да чуе как смятат да се справят с кризата в Европа, миграционната и терористичната криза, кризите в страната и как ще работят за стабилност и развитие на нацията. „Кандидат-президентите страдат от дефицит на отговорите, които бяха зададени“, коментира Плевнелиев. Той посочи, че вече е подписал президентски указ и е дал път на приетите на второ четене промени в Изборния кодекс.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама