Медсестри акушираха на придружителка на невръстен пациент

17:43, 28 окт 16 25 355 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Две медицински сестри от варненската болница „Св. Марина“ успешно са влезли в ролята на акушерки по време на нощно дежурство в Първа детска клиника с ДОИЛ, съобщиха от здравното заведение. При майката на 3-годишен пациент, която като придружител на сина си е била в отделението, настъпило преждевременно раждане. Дежурните медицински сестри Ивелина Цанева и Миглена Димитрова веднага реагирали професионално в необичайната за болницата и отделението ситуация, като акуширали майката. Те предприели своевременни действия по клампиране на пъпната връв и се погрижили за новороденото до пристигане на екип на „Бърза помощ“ и привеждане на майката и новороденото в АГ болницата.

Така във варненската университетска болница „Св. Марина“, която не разполага с АГ отделение, в ръцете на медицинските сестри Ивелина и Миглена от нощната смяна проплаква момченце с тегло 2400 грама, а раждането за майката било съвсем неочаквано.

Изпълнителният директор на болницата проф. д-р Валентин Игнатов поздрави и награди двете медицински сестри за достойното им поведение.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама