Травматологичният център в Девня може да заработи през ноември

12:52, 29 окт 16 25 394 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Информационната кампания на ДКЦ I в Девня и общината за разкриване на травматологичен център в поликлиниката за нуждите на работещите в индустриалния комплекс се разгръща успешно. Вече има и подадена заявка от крупния белгийски инвеститор „Технофос“ за сключване на договор с доболничното заведение, съобщи управителят на медицинския център Константин Янков.

„През изминалата седмица обхванахме най-големите предприятия в индустриалната зона, включително пристанище Варна-запад, и техни контрагенти. Бяхме приети много добре от всички, с изключение на „Трансинс“, които отказаха да се срещнат с нас. Представителите на индустрията и бизнеса одобриха нашия проект и определиха цените ни като символични“, разказа Константин Янков.

„Всички бяха запознати със социалния ефект, който ще има за девненци новият център, и приветстваха радушно идеята“, допълни представителят на Община Девня Станислав Кръчмаров, който взе активно участие в информационно-разяснителната кампания.

Фирмите на свой ред са препратили офертата за разкриване на травматологичния център за съгласуване със своите юридически отдели. Другата седмица се очаква да има яснота кога и колко от тях ще сключат договори с поликлиниката за ползване услугите на бъдещия травматологичен център. Амбицията на кмета на Девня Свилен Шитов и на управителя на поликлиниката е той да заработи още през ноември.

За да се случи това, е необходимо представителите на бизнеса и индустрията да сключат договор с поликлиниката, по силата на който ще плащат символична месечна такса. Тя варира от 75 до 150 лева – в зависимост от броя на работниците, наети от съответната фирма. Тези пари ще отиват основно за заплатите на здравните специалисти и поддръжката на медицинското оборудване. Здравното заведение разполага с необходимото медицинско оборудване и човешки ресурс, за да оказва бърза и квалитетна доболнична помощ – рентген, лаборатория, ехограф, хирург, травматолог и ортопед.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама