Студенти по дентална медицина ще преглеждат деца безплатно

10:10, 31 окт 16 25 411 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
 

За пети пореден път Асоциацията на студентите по дентална медицина във Варна организира една от най-успешните си инициативи - кампанията „Здрави детски зъбки“. Тя се осъществява със съдействието на Студентския съвет на Медицинския университет във Варна, Асоциацията на студентите медици в България, Асоциацията на студентите по фармация във Варна и ръководството на Факултета по дентална медицина към МУ - Варна.

Целта на кампанията е да разясни на децата и на техните родители особената важност на поддържането на оралното здраве. За най-малките участници са подготвени образователни игри, както и запознанство с приятеля на всички деца - героя Супер Зъбчо.

За да бъдат стимулирани да прилагат наученото, да поддържат добра орална хигиена и да посещават редовно своя зъболекар, децата ще получат сертификат за участие и различни награди.

В рамките на инициативата ще се проведе и записване за безплатни профилактични прегледи на територията на Факултета по дентална медицина към МУ- Варна. Кампанията ще се проведе на 12 ноември в мол „Варна“ от 13 до 17 ч. и на 13 ноември в „Гранд мол“ от 13 до 17 ч.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама