Студентите във Варна ще могат да гласуват

17:43, 04 ное 16 / Политика 25 361 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Всички студенти в редовна форма на обучение, посещаващи варненски университети и нямащи постоянен адрес в града, могат да гласуват на предстоящите избори за президент и вицепрезидент, както и за референдума, които ще се проведат в неделя - 6 ноември. Това съобщиха от Районната избирателна комисия. Студентите гласуват с лична карта и студентска книжка, която трябва да бъде със заверен семестър. 

Всички дописани под черта в избирателния списък, включително студенти или хора с увреждания, попълват декларация, че не са гласували и няма да гласуват на друго място. След приключване на отчитането на изборните резултати, всички избирателни списъци и декларации към тях ще бъдат обстойно проверявани за евентуално двойно гласуване. На гласоподавател, гласувал два или повече пъти, ще се търси наказателна и/или наказателно-административна отговорност, припомниха от РИК.

На територията на Община Варна ще бъдат разкрити общо 401 изборни секции, от които 6 в болнични заведения. Няма да бъде разкрита подвижна секция, но е осигурен транспорт за хора с увреждания, желаещи да упражнят правото си на глас. Заявки за услугата се приемат на телефони 0886/608-550; 052/612-881 (Одесос), 052/820 790 (Младост). 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама