Медицинският колеж изпрати 215 абсолвенти

16:27, 05 ное 16 25 338 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На официална церемония днес в зала 1 на Фестивалния и конгресен център във Варна своите дипломи получиха 215 специалисти от Медицинския колеж в града. Сред тях са и първите медицински оптици. Останалите абсолвенти са от професионалните направления медицински козметик, зъботехник, помощник-фармацевт, рехабилитатор, инспектор по обществено здраве, медицински лаборант и рентгенов лаборант.

„Обичайте професията, на която сте се посветили. Тя е смисълът на нашия живот. Никога не се отказвайте да вървите по избрания път! Никога не се предавайте! Усъвършенствайте уменията си и трупайте нови знания всеки ден, защото човек се учи, докато е жив“, обърна се ректорът на Медицинския университет във Варна проф. д-р Красимир Иванов към випускниците.

Зам.-кметът на Варна Коста Базитов приветства дипломантите от Випуск 2016 и им напомни, че бреговете на Варна изпращат, но и винаги посрещат своите приятели. Всички отличници, които тази година в унисон с годишнината на университета са 55 на брой, получиха от ректора парични награди и грамоти “Отличник на випуск 2016“. Първенецът на випуска Тюляй Ибраим от специалност медицински козметик пожела на колегите си здраве и успешна професионална реализация.

Сред официалните гости на церемонията бяха зам. областният управител на Варна Кристиян Богоев, членът на съвета на настоятелите към Медицинския университет – Варна, проф. д-р Темелко Темелков, ректорът на университета в периода 2004 – 2012 г. проф. д-р Анелия Клисарова, изпълнителният директор на университетската болница „Св. Марина“ проф. д-р Валентин Игнатов, председателят на регионалната колегия на Българския фармацевтичен съюз маг.-фарм. Рада Пехливанова, председателят на регионалната колегия на Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи Райна Бояджиева.

Музикални изненади към завършващите студенти бяха изпълненията на 10-годишната Моника Парушева - лауреат от множество международни конкурси, и на танцовия ансамбъл на МУ - Варна.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама