Над 8,2 млн. товари обработи пристанище Варна от началото на годината

16:38, 08 ное 16 25 206 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
От началото на годината в терминалите на „Пристанище Варна“ ЕАД са обработени над 8,2 млн. тона товари, а само за първата седмица от този месец през пристанището са преминали над 216 000 тона. Това съобщи изпълнителният директор на дружеството Петър Сеферов, който  връчи наградите за участие на професионални и любители фотографи при откриването на представителната изложба на фотографския конкурс “Пристанище Варна - домакин на SCF Black Sea Tall Ships Regatta-2016“.  

Най-малките фотографи под 16-годишна възраст получиха своите дипломи и ваучери за закупуване на фотографска техника от инж. Любомир Добрев - директор на пристанищен терминал Варна-изток.

 “Благодаря на всички 215 души, които се включиха във фотографския конкурс на „Пристанище Варна“ ЕАД. Днес е своеобразен празник, тъй като вие повторно ни давате възможност да се докоснем до магията „Тол шипс“. За пореден път градът и пристанището доказаха, че могат да приемат толкова мащабно международно събитие. Положихме значителни усилия за подобряване на цялостната визия на зоната, в която бяха посрещнати ветроходите, а резултатът бе най-високата оценка от страна на организаторите от „Sail Training International”, каза Петър Сеферов.

„В тазгодишното издание на конкурса участваха много повече фотографи. За първа година възможност за изява имаха и деца под 16-годишна възраст, а най-малкият награден участник е на 9 години. Благодарим на „Пристанище Варна“ ЕАД за възможността фотографите да представят своето изкуство пред по-широка публика“, коментира Надежда Шипкова от тричленното жури, избрало най-добрите фотографии в конкурса. 

215 автори изпратиха 690 фотографии в конкурса „Пристанище Варна - домакин на SCF Black Sea Tall Ships Regatta 2016“. За трети пореден път най-голямото българско пристанище бе домакин на зрелищната международна ветроходна проява, осигурила незабравими емоции на стотици хиляди жители и гости на гр. Варна. 

Общо 51 фотографии бяха допуснати за участие в представителната изложба, която бе открита днес в сградата на морска гара Варна. Основната цел на организирания от дружеството конкурс е запечатването на уникалната атмосфера, красотата и величието на престижната международна регата. Домакинът на регатата осигури награден фонд от 2800 лева под формата на ваучери за закупуване на фототехника.   

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама