Марешки прави партия, цели се в парламента

16:40, 09 ное 16 / Политика 25 339 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Веселин Марешки ще сформира политическа партия и ще се бори да влезе в парламента още на следващите избори, които по думите му „трябва да дойдат всеки момент“. Това обяви самият той днес на пресконференция, свикана с намерението лично да благодари на варненци, които му дадоха подкрепа от над 26% във вота за президент в неделя.

В национален мащаб бизнесменът е на четвърто място по събрани гласове – 11,7%. Според него манипулации от самото начало на кампанията са му попречили да стигне да балотаж и да направи удар, подобен на избирането на Доналд Тръмп в САЩ.

„Реалният победител на тези избори съм аз, защото съм получил най-високият мажоритарен вот за всички времена, постиган от някого някога в България. Постигнал съм го не защото съм Веселин Марешки, а защото съм представител на свободни и мислещи хора, искащи истинската промяна, която да доведе до просперитета на държавата. Видно е какво се случи в САЩ. Там манипулацията, че Тръмп няма да спечели изборите, не проработи и той смаза системата. За съжаление, в България голямата манипулация, че съм на десето място без никакви шансове, че Цачева и Радев са на балотаж, доведе до това, че обезвери голяма част от нашите симпатизанти и те просто не излязоха да гласуват. Между 200 и 300 хиляди българи, които са искали да ме подкрепят като протестен вот, са ги пренасочили с тази манипулация към Радев. Ако премахнем тези около 250 хил. българи от единия резултат и отидем на другия, ще се получи реалният резултат и да има 21% за Цачева, около 18% за мен и толкова за Радев. Сега трябваше аз да съм на балотаж и да се случва това, което се случва и в САЩ. За съжаление, нашите избори бяха два дни преди тамошните. Сигурен съм, че това, което стана там, щеше да събуди и останалата част от българския народ. В САЩ успяха да надскочат пропагандата, че един успял бизнесмен не може да бъде президент", заяви Марешки.

Партията, която смята да създаде, няма да се определя като лява или дясна, а ще бъде либерална свободна формация от почтени хора и професионалисти, каза бизнесменът. По думите му тя ще има прагматична програма, за чието изпълнение няма да са нужни десетилетия.

Посланието на Марешки към избирателите му за балотажа е да не се поддават на манипулации. „Най-голямата измама, която беше извършена е, че кръгът „Пеевски", Валентин Златев и Румен Овчаров ни пробутаха една празна и лъскава опаковка. Едните ни представиха фигура в последния момент, която е безлична, но поне знаем коя е тя. А другите представиха едно празно лице, на което други и най-вече външни дърпат конците. Чрез този човек се опитват да върнат кръга „Пеевски", БСП и ДПС на власт. Не искам БСП и ДПС да се връщат отново на власт", коментира бизнесменът.

В събота и неделя той ще бъде в специална шатра в пространството между хотел „Черно море“ и входа на Морската градина, за да може лично да благодари на всеки от съгражданите си, който желае да се срещне с него.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама