За реда на балотажа във Варненско следят 646 полицаи

08:08, 13 ное 16 / Политика 25 267 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Изборният ден започна в спокойна обстановка.Охраната на изборните помещения през изминалата нощ протече нормално, съобщиха от областната дирекция на МВР.

Секционните помещения и съдържащите се в тях материали са предадени на РИК и СИК. До този момент няма данни за прояви, които биха застрашили нормалното провеждане на изборите.

За осигуряване на охраната на изборните секции са ангажирани 646 полицаи, които отговарят за реда и спокойствието в региона.

Служителите на звената на дирекция „Български документи за самоличност“ в ОДМВР – Варна, издават и в днешния ден удостоверения на граждани, изгубили , откраднали или повредили личните си карти, за да могат да упражнят правото си на глас в изборния ден.

В областната дирекция на МВР работят денонощни телефонни линии за приемане на сигнали за нарушения на изборния процес. Гражданите могат да съобщават за забелязани от тях нарушения или евентуални престъпления, съотносими към отговорностите на МВР в изборния процес, на телефони: 052/615 166, 052/652 324 и 052/652 323. Жалби могат да бъдат изпращани и по електронен път на [email protected].

В изборното помещение не се допускат въоръжени и лица, носещи предмети, опасни за живота и здравето на хората. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама