Електроаварии възпрепятстват машинното гласуване в Девня

15:22, 13 ное 16 / Политика 25 253 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Денят на президентския балотаж в Девня е съпътстван от непрестанни аварии в електроподаването, включително и в промишлената зона на града. Заради ураганния вятър, който къса електропроводи, токът спира периодично в различни жилищни райони. Два екипа на „Енерго-Про“ отстраняват повредите по мрежата. Без ток остана и квартал „Девня-2“, където има секции за машинно гласуване. Аварийната обстановка наложи избирателите там да упражнят правото си на вот по стандартния начин – с хартиена бюлетина.

Към 12:30 часа избирателната активност в Девня е била 31.21% (2449 души), което я прави най-висока в целия регион Варна. На територията на общината работят 11 секции, а в 3 от тях може да се гласува машинно, ако има ток. Денят протича без сигнали за нарушения и престъпления. Общо 7847 души на територията на общината са с право на глас. Миналата неделя избирателната активност за президент и вицепрезидент в Девня бе 55.62% (4387 души).

Кметът на общината Свилен Шитов днес упражни правото си на вот в избирателна секция в СУ „Васил Левски“. Той гласува за президентската двойка, която гарантира стабилността на държавата. „Всяко отклонение от поетия курс не вещае нищо добро за проектите на общините и за европейското развитие на България“, коментира Свилен Шитов. Той призова избирателите да гласуват отговорно и да не се поддават на провокации.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама