Ученици нищиха живота и творчеството на Ломоносов

10:02, 14 ное 16 25 313 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
305-годишнината от рождението на Михаил Ломоносов  беше отбелязана в Частното средно училище „Юрий Гагарин“ в Санаторно-оздравителния комплекс „Камчия“. Събитието бе организирано от Международния център "Русский мир", "Камчия", Славянския център и ЧСУ "Юрий Гагарин".  Повече от месец учениците от VI до X клас се подготвяха за бележитата дата със занимателни и познавателни уроци в извънкласните форми и в часовете по химия. За това време децата „откриха“ Ломоносов - велик енциклопедист, работил в областта на физиката, химията, минералогията, геологията, картографията, историята, лингвистиката, поезията, живописта и мозайките.

По време на празника учениците от Училището на бъдещето в "Камчия" се запознаха с 14-минутен учебен филм за живота и делото на Михаил Ломоносов на руски език и презентация за затвърждаване на знанията на български език, след което последва отборната игра "Какво знаем за Ломоносов". В двата отбора - "Знайковци" и "Умници", влязоха представители на VI, VII, VII, IX и X клас. Те се състезаваха в два тура и отговаряха на 24 трудни въпроса, свързани с живота, творчеството и дейността на Ломоносов.

В честно състезание и с разлика само от една точка, победи отборът на знайковците. В играта с публиката "Занимателна кръстословица" приз за най-активна участничка получи и ученичка на ОУ „Христо Ботев“ в Аврен. Децата от общинското училище бяха сред гостите на празника. Събитието завърши с четене на стихове, посветени на Ломоносов от осмокласниците на ЧСУ "Юрий Гагарин".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама