Девня вече има работещ травматологичен център

17:40, 15 ное 16 25 310 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В Диагностично-консултативния център в Девня вече работи травматологичен сектор за нуждите на промишления комплекс в града, съобщи кметът на общината Свилен Шитов. През октомври представители на местната администрация и ръководството на поликлиниката разгърнаха мащабна информационна кампания, която обхвана индустрията и нейните бизнес контрагенти, за необходимостта от разкриване на специализирано звено в структурата на поликлиниката, в което да се оказва бърза и качествена медицинска помощ на работници, пострадали при трудови инциденти.

На този етап новооткритият травматологичен сектор обслужва пациенти всеки делничен ден от 8:30 до 17:00 часа, но амбицията на ръководството на доболничното заведение и на Община Девня е той да премине в денонощен режим на работа, 7 дни в седмицата.

„Помощ в специализирания сектор могат да търсят и всички жители на община Девня, без значение дали са здравноосигурени, или не. Никой няма да бъде върнат и никой няма да остане необслужен“, увери кметът Свилен Шитов, който призова хората с порезни рани, съмнения за счупвания и други битови травми да посещават ДКЦ I – Девня, а не да бият път до Варна.

Шитов благодари на „Технофос“, „Девня Цимент“ и „Пристанище Варна“ за това, че са сключили договори с поликлиниката, и изрази надежда, че в най-скоро време и други представители на бизнеса ще последват техния пример. „Месечната такса е символична и ще им спести времето и разходите за транспорт до Варна, както и чакането на опашки пред свръхнатоварения Център за спешна медицинска помощ в областния град“, подчерта Свилен Шитов.

За по-малко от година Община Девня успя да изправи на крака изпадналата в дългова криза поликлиника и отпусна средства за ремонт на сградата. Болницата разполага с много добра материална база, оборудване и квалитетен екип, с потенциал да поеме медицинското обслужване на територия, на която живеят 40 хиляди души, заяви управителят на ДКЦ I – Девня, Константин Янков. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама