„Ромео и Жулиета“ идват с Московския сити балет

14:28, 16 ное 16 / Култура 25 289 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Театър „Смирнов балет“, по-известен в света като Московски сити балет, идва в България за първи път този месец с постановката „Ромео и Жулиета“ по музика на Сергей Прокофиев. Трупата ще има три представления – на 24 ноември в София, на 26 ноември в Двореца на културата и спорта във Варна и на 27 ноември в Бургас.

Постановчик на спектакъла е Виктор Смирнов-Голованов, основател на първия частен балет в Москва съвместно с Мая Плисецкия. В класическата любовна драма участват 50 млади балетисти, които критиката нарича „млади звезди“. Повечето от тях са танцували на известни сцени, но, привлечени от новите идеи на Смирнов-Голованов, влизат в състава на създадената през 1988 г. първа частна балетна трупа. От съществуването на театъра до сега са поставени 10 балета и са играни над 20 000 спектакъла.

Най-големия си балетен проект Смирнов-Голованов посвещава на Людмила Нерубащенко - любима и негова спътница до последния му земен ден през 2013 г. Оттогава тя поема художественото ръководство на театъра.

Билети могат да бъдат закупени в мрежата на EVENTIM. Цената е от 30 до 90 лева.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама