Дипломира се първият випуск специалисти по рехабилитация, морелечение, уелнес и СПА

14:54, 19 ное 16 25 304 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На тържествена церемония в зала 1 на Фестивалния и конгресен център днес бяха дипломирани 274 специалисти от Факултета по обществено здравеопазване на Медицинския университет във Варна. Сред завършилите студенти е и първият випуск в България на специалността рехабилитация, морелечение, уелнес и СПА.

Абсолвентите са от общо 7 специалности - в образователно-квалификационни степени „Бакалавър“ и „Магистър“ - медицинска сестра, акушерка, управление на здравните грижи, здравен мениджмънт, фармацевтичен мениджмънт, обществено здравеопазване и здравен мениджмънт, рехабилитация, морелечение, уелнес и СПА.

Своите дипломи получиха и първите трима, завършили рускоезичната програма на Факултета по обществено здравеопазване. Абсолвентите са магистри от специалността обществено здравеопазване и здравен мениджмънт.

Тази година се навършват 15 години от основаването на Факултета по обществено здравеопазване. Той е с най-висок рейтинг в страната в своето направление. Отличнички на випуска са Бонка Виолинова Минкова, Свобода Димитрова Цуцуманова и Нермин Шенолова Хасанова, a 70 от абсолвентите завършват с успех над 5,50.

Университетската болница „Св. Марина“ и Специализираната акушеро-гинекологична болница  „Проф. д-р Димитър Стаматов“ осигуриха 37 работни места за абсолвентите от специалностите акушерка и медицинска сестра.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама