Връчват британски дипломи на варненски студенти

18:10, 20 ное 16 25 482 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Варненски студенти ще получат по две дипломи в понеделник – български от Висшето училище по мениджмънт в града и британски от университета Кардиф Метрополитен. Церемонията ще се проведе от 16,30 ч. в сградата на ВУМ. В нея ще участват студенти от близо 10 държави, завършващи като бакалаври и магистри.

Българските си атестати студентите ще получат от зам.-ректора проф. Станислав Иванов и членове на академичната общност. Британските дипломи ще им връчи д-р Крис Ръсел, завеждащ департамента по икономика, счетоводство и Финанси към Факултета по мениджмънт на Кардиф Метрополитен.

ВУМ има успешно академично партньорство с Cardiff Metropolitan University повече от седем години. За поредна година, успешно завършилите студенти в българското висше училище получават българска диплома за висше образование и оригинална британска за степените бакалавър или магистър. Това са единствените подобни програми за двойна диплома у нас, в които, за да получат отличията и на двете висше училища, студентите не трябва да следват определен период в чужбина. Същевременно с това са подложени на двойно оценяване, специализирани изпитни и етични комисии и др. Освен събитието по връчване на дипломи в България, студентите могат да посетят и голямата церемония по награждаване на студенти в Уелс, където се събират над 2000 души.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама