Петима спорят за наградата „Проф. Цани Калянджиев“

12:18, 22 ное 16 25 523 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Петима български учени са номинирани за новата награда на Икономическия университет във Варна „Проф. Цани Калянджиев“. Тя бе учредена по повод 150-годишнината от рождението на първия ректор на първото висше търговско училище у нас. Наградата ще е ежегодна и ще се връчва за високи постижения в научноизследователската дейност на учени от различни общности и университети в България и света. За нея могат да бъдат номинирани преподаватели, учени и изследователи, автори на значими постижения в областта на научните изследвания.

Тази година номинираните са проф. дбн Илия Христов от Техническия университет във Варна - доказал се учен, направил важно откритие в аграрните науки, биофизиката на растителните популации, физиката на почвата и атмосферата; проф. дтн д-р инж. Тодорка Владкова - дългогодишен активен член на Съюза на учените в България, утвърден престижен учен и в световен мащаб; доц. д-р Миглена Жиянски от БАН – с принос към фундаменталната екологична наука и за практико-приложни постижения в областта на горското стопанство; проф. д-р ик.н. Тодор Ненов от катедра „Индустриален бизнес“ в Икономическия университет във Варна и проф. д-р Христо Кожухаров от УНСС – с постигнати високи резултати като преподавател, учен и изследовател в областта на икономиката, технологиите и стоковедната наука.

Наградата ще бъде връчена тържествено утре в аудитория 128 на университета.Преди церемонията ще бъдат поднесени цветя пред бюста на проф. Калянджиев в главното фоайе на ректората.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама