Варненски студенти получиха британски дипломи

13:33, 22 ное 16 25 471 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Група абсолвенти от Висшето училище по мениджмънт във Варна получиха и британски дипломи от университета Кардиф Метрополитън. Атестатите им бяха връчени от зам.-ректора на ВУМ проф. Станислав Иванов и от д-р Крис Ръсел, който е завеждащ Департамента по икономика, счетоводство и финанси в британското висше училище.

С извинение, че не може да присъства лично поради ангажиментите си около титлата, поздрав към колегите си отправи новата Мис България – Габриела Кирова от випуск 2016 на Висшето училище по мениджмънт.

ВУМ има успешно академично партньорство с Cardiff Metropolitan University повече от седем години. За поредна година успешно завършилите студенти в българското висше училище получават българска диплома за висше образование и британска за степените бакалавър или магистър. Това са единствените подобни програми за двойна диплома у нас, в които, за да получат отличията и на двете висше училища студентите не трябва да следват определен период в чужбина. Същевременно с това са подложени на двойно оценяване, специализирани изпитни и етични комисии и др. Освен събитието по връчване на дипломи в България, студентите могат да посетят и голямата церемония по награждаване на студенти в Уелс, където се събират над 2000 души.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама