Икономическият университет във Варна ще сътрудничи с Института на вътрешните одитори

07:28, 30 ное 16 25 530 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Споразумение за сътрудничество подписаха ректорът на Икономическия университет във Варна проф. д-р Пламен Илиев и председателят на Управителния съвет на Института на вътрешните одитори в България Йордан Карабинов. То предвижда съдействие за информиране на студентите от университета за провеждани студентски стажове, за обявени работни позиции от ИВОБ, както и взаимно информиране и обмен на информация и публикации в списание "Вътрешен одитор".

Организатор и домакин на събитието беше катедра "Счетоводна отчетност“, за която е важно синхронизирането на учебните планове по специалностите счетоводство и одит и счетоводство и финанси със сертификационна тапрограма CIA (Certified Internal Auditor).

След подписването на споразумението се проведе презентация на тема „Вътрешният одит – професията на бъдещето“ с лектори Йордан Карабинов и Огнян Тодоров, сертифициран вътрешен одитор в публичния сектор, член на УС на ИВОБ, директор на отдел "Вътрешен одит" на НАП. Те запознаха присъстващите студенти, преподаватели и гости както с възможностите за професионално развитие в областта на вътрешния одит, така и със сертификационните програми, свързани с професията вътрешен одитор.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама