Безплатен курс по програмиране ще се проведе във Варна

18:03, 02 дек 16 25 313 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Безплатно обучение по основи на програмирането ще се проведе във Варна и още 28 града в цялата страна. Инициативата е първа по рода си у нас и се организира от Софтуерния университет.

Курсът е подходящ за напълно начинаещи, без възрастови ограничения, без значение от нивото им на опит. Неговата цел е да запознае обучаващите се с основните концепции от света на софтуерната разработка, както и да създаде у тях силна основа, в случай че желаят да продължат своето развитие в тази насока. Записването за обучението започва днес и ще продължи до 5 януари включително. Курсът ще започне на 14 януари и ще продължи 2 месеца.

Мисията на Софтуерния университет е да предостави качествено и достъпно обучение на всички желаещи, без възрастови или други ограничения. Организаторите се надяват с това да направят крачка напред към решаването на много значими обществени проблеми – младежката безработица и безраработицата като цяло, недостига на квалифицирани кадри, липсата на подобни обучения в малките населени места.

Повече можете да разберете тук

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама