Младежи преминават безплатно пълни профилактични изследвания

14:00, 03 дек 16 25 425 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Безплатни профилактични изследвания преминават варненски младежи в рамките на кампанията „С любов към здравето“. Организатори са местният клон на националното сдружение „Младежки глас“ и медицинска лаборатория „Лина“. От пакета „Фитнес старт“ вече се възползваха 25 млади хора.

„Периодът на изследванията е съобразен с настъпване на студените дни. Безплатният профилактичен пакет е за хора в активна възраст. Той включва пълна кръвна картина, кръвна захар, холестерол, урина; изследвания на ензимите на черния дроб АСАТ и АЛАТ и проследяване на функцията на бъбреците чрез изследване на креатинин. „Фитнес старт” е подходящ за тези, които искат да поддържат добра физическа форма и посещават фитнес, искат да разберат дали диетата им влияе добре, но и за всички останали“, коментираха от лабораторията.

„Изключително важно е всеки млад човек да се грижи за здравословното си състояние. Профилактиката е основен инструмент за това, а ние от сдружението целим да бъдем в подкрепа на всеки един активен човек“, заяви Паша Александрова, председател на клон Варна към „Младежки глас”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама