Руският балет „Берьозка“ идва във Варна

16:20, 03 дек 16 / Култура 25 298 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Националният балет на Русия „Берьозка” идва в България за три спектакъла, първият от които ще бъде във Варна на 7 декември. Съставът, който е една от емблемите на руската култура, през 70-годишната си история получава признанието и подкрепата на всички руски правителства. Той получава овациите и възхищението на световноизвестни артисти, писатели, художници, държавници, висши духовници и любовта на публиката от 5 континента.

В двучасовите постановки, с които балетът ще гостува и в Бургас на 8 декември и София на 9 декември, се разказва в танц руска народна приказка. Хореографията, комбинация на класическия балет и руските народни танци , музиката, актьорското майсторство и костюмите са подчинени на руската култура и душевност .

Ансамбълът пристига в България с 55 танцьори, автентични руски костюми - ръчна изработка , украсени със скъпоценни камъни. Жените съчетават класическа елегантност и собствен чар. Те са нежни и тихи. Техният свят е спокоен, мирен, хладнокръвен, невъзмутим. Мъжките танци се отличават с енергичност и акробатични движения. Хореографията на женския танц - по мотиви на руската народна песен „Во поле берьозенка стояла”, с необичайната „плаваща” стъпка се превръща в запазена марка на ансамбъла.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама