Първи победи за състезателите ни по карате киокушин на Световното първенство

17:37, 03 дек 16 / Спорт 25 369 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Състезателите ни по карате киокушин отбелязаха първите си победи в Петото открито световно първенство за юноши и девойки – Кумите, което стартира днес при голям интерес и публика в зала „Конгресна“ на Двореца на културата и спорта във Варна. То се организира от Българската карате киокушин федерация и събра над 660 състезатели от 33 страни в морската столица.

Само до обедната почивка 13 от лъвчетата ни успяха да победят опонентите си, минавайки напред в състезанието. Срещите все още продължават.

Валентин Вълчанов, Стоян Илчев и Яни Кръстев са бойците от отбора на България в категория 16-17, които до момента продължават напред в първенството. Във възрастовата група на 14-15 годишните за победи се пребориха Иван Попов, Никола Кючуков, Александър Тодоров, Дилян Димитров и Александър Вълев.

До първото полувреме петима от най-малките ни лъвчета в категорията 12-13 г. също успяха да преминат напред в първенството - Илиян Илиев, Салим Салимов, Светлин Ангелов, Виктор Меразов и Тодор Крушков.

Боевете върху трите татамита са напрегнати и ще продължат до края на деня, като привечер трябва да станат ясни финалистите, които ще се съзтезават утре за медали. Министърът на младежта и спорта в оставка Красен Кралев ще връчи награди на победителите утре.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама