Студенти получиха кметски награди

10:12, 06 дек 16 25 432 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общо 17 студенти от шестте университета на Варна получиха традиционните поименни награди от кмета Иван Портних и председателя на Общинския съвет Тодор Балабанов. Те са за челни места в студентски олимпиади, в международни и национални конкурси и състезания и за отлични постижения в научни форуми. Отличия получиха и победителите в общинската инициатива – конкурс „Най-добра дипломна работа“.

„Поздравявам Ви за усилията и знанията, благодарение на които печелите награди, доказвате себе си, защитавате престижа на университетите и имиджа на Варна като привлекателен академичен център! Поздравявам и Вашите преподаватели, които провокират интереса Ви към различни науки. Вярвам, че благодарение на Вас, младите красиви умове на Варна, спечелихме титлата Европейска младежка столица 2017 и знам, че заедно ще успеем да я защитим достойно!“, каза кметът и пожела весел празник в аванс.

Тази година наградените са:

В област „Социални, стопански и правни науки“ - Антонио Хаджиколев – студент V курс, специалност информатика в Икономическия университет;

В област „Природни науки, математика и информатика“ - Георги Спасов, студент ІІІ курс, специалност информатика и компютърни науки във ВСУ „Черноризец Храбър“;

В област „Технически науки“ - Денислав Трифонов, студент ІІІ курс, специалност електроника в Техническия университет;

В област „Педагогически науки“ - Александър Иванов, студент ІІ курс, специалност психология във ВСУ „Черноризец Храбър“;

В област “Хуманитарни науки“ - Станислава Желязкова, студентка ІІІ курс, специалност международен бизнес и управление във Висшето училище по мениджмънт;

В област „Здравеопазване и спорт“ - Георги Стоянов - студент VІ курс, специалност медицина в МУ „Проф. д-р Параскев Стоянов”;

В област „Изкуства“ - Кристина Христова - студентка ІІІ курс, специалност хореография – съвременен танцов театър, във ВСУ „Черноризец Храбър“;

В област „Сигурност и отбрана“ - Илияна Кирилова – курсантка ІV курс, специалност корабни машини и механизми за ВМС във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“.

Награди получиха и 9 победители в общинската инициатива – конкурс „Най-добра дипломна работа“, реализирана съвместно с Териториалната организация на Научно-техническите съюзи във Варна. В нея бяха представени и оценени общо 33 разработки.

В раздел „Технически науки“ на първо място е инж. Александър Попвеличков, катедра „Електротехника и електротехнологии” от Техническия университет във Варна. Темата на дипломната му работа е „Проектиране и изследване на модулно фотоволтаично зарядно устройство за акумулаторни батерии”. 

Второто място е за инж. Станислав Велинов, катедра „Топлотехника” в същия университет за дипломна работа на тема: „Изследване на процеса на кондензация на водни и киселинни пари при охлаждането на изгорели газове в кожухотръбен топлообменник”. 

Трети е класиран инж. Цветослав Георгиев от катедра „Автоматизация на производството” в ТУ – Варн, за дипломна работа на тема: „Разработване на информационна система за диспечерско управление на лентови транспортьори в „Мини Марица Изток” ЕАД.

В раздел „Икономически науки“ на първо място е Галина Георгиева, катедра „Икономика и управление на строителството”, Икономически университет – Варна, за дипломна работа на тема: „Стратегия за развитие на Община Варна. Алтернативи за реализация на общински план за развитие”. 

Второ място: Мария Рускова, катедра „Икономика и управление на строителството” (ИУ) за дипломна работа на тема: „Развитие на оценяването на недвижими имоти в България”. 

Трето място: Владимира Недялкова, катедра „Маркетинг” (ИУ), за дипломна работа „Стратегия за дигитални маркетингови комуникации на център за „Иновации и развитие” при Икономически университет - Варна”.

В раздел „Хуманитарни науки“ първото място е за Марина Йорданова, катедра „Икономика и управление на здравеопазването”, Медицински университет – Варна, с дипломна работа на тема: „Възможности за подобряване на достъпа до лекарства на пациенти с редки болести на територията на Република България”. 

Второ място - Максим Жеков, катедра „Индустриален дизайн” (Технически университет) за дипломна работа на тема: „Дизайн на графична визия за културно събитие”. 

Трето място -  Галя Георгиева, катедра „Социални науки” (ТУ) за дипломна работа „Отношението към възрастните хора в България по модела на Хеерт Хофстеде”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама