Вдигат с 5% заплатите на заетите в сферата на социалните услуги в общината

13:45, 07 дек 16 25 296 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общински колективен трудов договор за работещите в сферата на социалните дейности подписаха днес кметът на Варна Иван Портних, инж. Васил Василев - председател на Синдикалния регионален съюз на КТ „Подкрепа“, и Веселин Рашев - председател на Съюза на българските учители в града.„Това е поредна стъпка за потвърждаване на традиционно доброто сътрудничество на Община Варна и синдикатите. Колективният трудов договор е доказателство за усилията, които полагаме за развитие на социалните дейности - знаете, че работим по близо 60 социални услуги. Новият договор гарантира по-добра мотивация и възможност за професионално развитие на  377 служители, ангажирани в социалната сфера. На добър час през следващата година“, заяви след подписването кметът Иван Портних.



„Колективният трудов договор в сферата на социалните услуги има много достойнства, вече няма работещи в системата на минимална заплата. Благодаря на кмета и на администрацията за положените усилия за постигане на тези резултати“, каза председателят на „Подкрепа“ Васко Василев. Веселин Рашев благодари за социалното партньорство и диалог с общинската администрация.

Новият КТД е с двегодишен период на действие. Той гарантира увеличение на възнаграждението средно с 5%, считано от 1 януари 2017 г. и  по една минимална работна заплата за празника на социалния работник през март и за Коледа. Размерът на допълнителното възнаграждение за прослужено време е 1,5%, осигурени са средства и за надграждаща квалификация на специалистите, работещи в системата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама