Девненци вече посрещнаха Дядо Коледа

07:26, 10 дек 16 25 295 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Прекрасно време, феерия от светлини, празнични песни, детска глъч, аромат на пресни понички и внезапна поява на Дядо Коледа сюрпризираха приятно девненци, които посрещнаха заедно на площада рождественския дух в индустриалното градче.

Над 500 жители на общината се събраха на ул. „Просвета“ в кв. „Девня-2“, за да отброят с кмета Свилен Шитов последните секунди до запалването на светлините на градската елха. Последва смайващ пироспектакъл, който озари вечерното небе на големия християнски празник Зачатие на Света Анна и въодушеви малки и големи.

Гайди, народни ритми и танци изпълниха площада на търговската улица, за да отпушат празничния дух от бутилката на делника. А малките коледарчета от Детско-юношеския танцов ансамбъл „Девненче“ превърнаха събитието в незабравим общоградски празник.

„Благодаря Ви, че сте тук, за да пуснем заедно светлините на коледната елха, а с това и онзи вълшебен дух, който витае по цялата земя в навечерието на Рождество Христово! Бъдете здрави, успешни и миролюбиви! Нека рождественският дух да бди над нас всеки ден, за да превърнем нашите делници и празници в едно коледно чудо, което да носи на всички ни щастие, удовлетвореност и благодат през цялата година!“ С тези думи кметът Свилен Шитов се обърна към множеството на площада и подчерта, че децата на Девня са най-големият стимул на общинската управа, за да продължи решително напред по поетия курс на съзиданието.

Специални поздрави кметът изказа към ръководството на циментовия завод и неговия изпълнителен директор Стефано Коста, с чиито съвместни усилия на ул. „Просвета“ в Девня заработи коледен базар с безплатни напитки, от чиито щандове девненци и гостите на града могат да си закупят уникални, ръчно изработени картички и празнични предмети.

Кметът на Девня и неговата съпруга Нина Шитова закупиха от базара коледни сладки, сувенири и сурвакници, които подариха на малки деца. Малката коледарка Мери сурвака за здраве и берекет Свилен Шитов, заместник-кмета Донка Йорданова, секретаря на общината Елка Драгулева и председателя на Общинския съвет Владимир Ненков.

Докато мало и голямо играеше хоро на площада, вечерното небе над Девня бе озарено от пищна и продължителна заря. Градът грейна в причудлива украса, каквато местните жители нямат спомени да са виждали някога.

За финал долетелите от Лапландия Дядо Коледа и Снежанка раздадоха торбички с лакомства на всички мъници – без значение дали са слушали през годината или не чак толкова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама