Бъдещи медици с кръводарителска акция за Хитрино

18:24, 10 дек 16 25 307 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Повече от 30 студенти от Медицинския университет във Варна се мобилизираха и дариха кръв за пострадалите при жестоката авария в с. Хитрино, при която пострадаха тежко много хора. След отлична и бърза организация бъдещите медици, част от които не са приключили с отбелязването на студентския празник, отново показаха, че са готови да оказват съдействие в тежки за обществото моменти.

„Трагедиите се случват независимо от времето, сезона или от празниците, а ние като здравни работници трябва да бъдем хората, които в най-тежките и трудни моменти сe притичаме на помощ и оказваме съдействие и подкрепа на нуждаещите се. Именно поради тази причина нека всеки един от вас, който има възможност, да дари кръв, за да може да се помогне на възможно най-много хора. Не коства нищо, напълно безплатно е и е за не повече от един час работа, а за пострадалите този един час може да се окаже фатален! Бъдете хората, благодарение на които възможно най-много хора ще оцелеят, бъдете хора, които ще дарят надежда и оптимизъм на всички, въвлечени в огнената стихия. При записването си трябва да споменете, че сте студент от Медицинския университет във Варна.“ С този призив се обърна Студентският съвет в университета към своите колеги в социалните мрежи.

Акцията продължава и утре. Районният център по трансфузионна хематология ще работи от 8 ч., докато има желаещи да дарят кръв.

Междувременно в университетската болница „Света Марина“ са оперирани две пострадали жени от шуменското село. Те са с множество травми, състоянието им е много тежко и се следи постоянно, съобщиха от болницата.

Седми пациент – мъж на 28 години, се транспортира към Военноморската болница, съобщи началникът й доц. Ивайло Въжаров. Пострадалият е с установени травми на главата и белия дроб.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама