БЧК събира помощи за хората от Хитрино

08:20, 11 дек 16 25 437 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Пункт за събиране на помощи за пострадалите от трагедията в с. Хитрино разкрива БЧК – Варна. Той ще е отворен от 11 до 18 ч. днес в сградата на областния съвет на БЧК на ул. „Братя Шкорпил“ №3. Ще се набират консерви, горни топли трехи, палта и якета, завивки и бутилирана вода.

Разкрита е и национална дарителска сметка за финансово подпомагане на хората от шуменското село. Парите се насочват към нея от 18 ч. вчера с есемес на тел. 1466, който преди това събираше постъпления в помощ на бежанците, уточни председателят на областния съвет на БЧК Илия Раев.

Снощи районът беше отцепен в периметър, в който работят само специализираните държавни органи. След освобождаване на цистерните доброволческите екипи на БЧК ще бъдат в селото. В Хитрино са изпратени кучета-спасители от Националната служба по планинско спасяване към БЧК. Изпратен е и екип от БЧК за първа психологическа помощ, който работи на място. БЧК – Варна, е готов да окаже психологическа помощ на близките на пострадалите, настанени във варненските болници. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама