Стабилни са двама от пострадалите в Хитрино

13:30, 11 дек 16 25 399 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Двама от общо петимата пострадали в Хитрино, които бяха докарани във Военноморската болница във Варна, вече са без опасност за живота. Те могат да бъдат преместени от реанимацията в Клиниката по термична травма, където им предстои дълго лечение. Най-вероятно обаче няма да бъдат изведени днес от интензивното отделение, съобщи началникът на болницата доц. Ивайло Въжаров.

Много тежко остава състоянието на двама от пациентите, а единият е в средно тежко състояние. Във Военноморската болница са настанени общо петима души – четирима мъже и една жена. Четиримата са с различна степен и дълбочина на изгарянията – двама с 15%, един с 25%, а жената е с 30%, но имат сериозни баротравми от ударната вълна и са обгазени от вдишания токсичен дим. Петият пациент – 21-годишен младеж, който постъпи в болницата снощи, няма изгаряния, но е със съчетана травма на главата, гръдната област и крайниците. Най-тежко пострадал е белият му дроб.

Двете жени, транспортирани до университетската болница „Света Марина“, продължават да са с опасност за живота. Те са със съчетани травми и вчера бяха оперирани, състоянието им е стабилно, но остава тежко.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама