Варненска бира прави тройна премиера

10:32, 14 дек 16 25 1504 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В празничните зимни дни българската крафт пивоварна „Гларус Крафт Брюинг“ представя за пръв път на пазара нова бира Glarus от по-висок клас. Glarus Black Sea India Pale Ale - IPA ("Черноморска ИПА") слага началото на серията Glarus Signature от нефилтрирани бири за ценители.  

Утре едновременно в града ще бъдат отворени първите бутилки от новата Черноморска ИПА. Тройната премиера на новата бира ще започне точно в 19 ч. в София („Габа бар“), Варна („Щайгата“) и Бургас („Папа биър“). На следващия ден бирата ще може вече да се открие и в партньорската мрежа на Glarus.

Историята на пивото разказва главният пивовар на „Гларус“ Деян Иванов: „Всичко започва през ХVІІІ век, когато разпръснатите по цял свят поданици на Британската империя търсят начини как да си доставят от Англия чак до най-далечните колонии любимата бира. Пивото трябва да издържа на горещините и на дългия път. Тогава майсторите пивовари откриват, че по-високото охмеляване чувствително увеличава трайността и стабилността на бирата. Това е началото на истинска революция в пивоваренето, а създаденият тогава стил India Pale Ale в днешно време е на почит сред крафт индустрията в Европа и Америка. IPA дава възможност да се правят наистина уникални, даже екстремни бири със страхотен аромат и комплексност. За нашата версия на най-актуалния стил в съвременното пивоварене ние избрахме класически вариант на нефилтрирана бира. Подбрахме за новото пиво само хмелове, отгледани в България, комбинирахме ги с английска бирена мая, а за да напомним за нашата морска връзка, нарекохме новия „Гларус“ Black Seа India Pale Ale – Черноморска ИПА. Ще се радваме, ако всички, които опитат новия ни крафт ейл, почувстват вкуса на празниците.“

Познавачите, които вече са дегустирали Черноморската ИПА, казват, че в нея ще открием типичната за стила изразителна горчивина и благородния аромат на сухото охмеляване.

Glarus Black Sea India Pale Ale е с 6% алкохолен градус, светло, до златисто кехлибарен цвят, в аромата му се усещат цитруси, бор и билки, а вкусът е освежаващ, приятно горчив, с намек за карамел. Бирата е със средно плътно тяло и средно висока карбонизация. Препоръчва се към сирена, пикантни ястия и ядки, а идеалната температура на поднасянето й е 6 - 8 градуса.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама