„Сградата на годината“ е с варненски адрес

18:52, 14 дек 16 25 401 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Варненският комплекс от затворен тип „Акварел Резиденс“ спечели първа награда в ХV национален конкурс „Сграда на годината“ в категорията „Жилищни комплекси“. Това е най-престижното събитиe в сферата на инвестиционните проекти, строителството и архитектурата у нас. Кандидатите се оценяват от 28-членно жури, съставено от представители на професионалните и академичните общности, браншовите организации и водещи компании от бизнеса, с председател зам.-министъра на регионалното развитие и благоустройството Деница Николова.

Впечатляващият комплекс във варненския квартал „Бриз“ е изграден от фирма „Планекс“. Инвеститор на отличената сграда е „Планекс Инвест“, проектант - арх. Мартин Христов, а конструктор - инж. Веселин Първанов.

„Акварел Резиденс“ демонстрира визията на „Планекс“ за подобряване средата на живот и максимално приближаване към природата. Комплексът в най-голяма степен покрива съвременните изисквания за „зелена сграда“ – енергоефективност, влагане на естествени материали, създаване на нови зелени площи. Основният приоритет при композирането на сградите е запазването на иглолистната растителност в съчетание с комфорта на обитаването.

„От пролетта досега много хора искаха да им покажа „Акварел“. След разходката почти всички сядаха в парка и казваха „Не ми се тръгва оттук“. За мен това също е оценка. Благодаря на екипа на „Планекс“, на проектантите, на журито, на всички наши партньори и клиенти“, каза на официалната церемония за връчване на статуетката „Сграда на годината“ управителят на „Планекс“ инж. Пламен Андреев. Това е поредната престижна награда за варненската строителна компания. През октомври „Акварел Резиденс“ бе обявен и за най-добрата жилищна сграда във Варненска област на конкурса „Златен отвес 2016“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама