Обновяват с европари две професионални гимназии

15:47, 16 дек 16 25 414 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Договорът за модернизация и обновяване на две професионални гимназии - по горско стопанство и дървообработване „Николай Хайтов“ и  по икономика „Д-р Иван Богоров“, който ще се реализира по ОП “Региони в растеж 2014-2020”, бе подписан днес. Това съобщи шефът на общинската дирекция „Образование и младежки дейности“ Лилия Христова. Общата стойност на безвъзмездното финансиране за двете училища е 2,8 млн. лв. В тях учат общо 1806 ученици, 63-ма от които са със специални потребности.

Проектното предложение е насочено към подобряване на образователната инфраструктура. Целта е създаване на условия за развитие на съвременно и конкурентно професионално образование. Проектът предвижда строително-ремонтни работи, доставка на необходимото специфично за учебните заведения оборудване и обзавеждане. Ще бъдат въведени мерки за енергийна ефективност, ще бъдат извършени ремонти на дворните пространства и ще бъде създадена достъпна архитектурна среда. Община Варна е готова с инвестиционните проекти, включително с обследване за енергийна ефективност на сградите.

Професионалната гимназия по горско стопанство и дървообработване "Николай Хайтов" и професионалната гимназия по икономика „Д-р Иван Богоров“ са в списъка на приоритизираните обекти, изготвен в съответствие с методологията за приоритизиране на обектите на образователната инфраструктура на територията на Република България. Двете гимназии осигуряват кадри, от които бизнесът в региона има необходимост. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама