Деца актьори играят за Клиниката по педиатрия в МБАЛ „Св. Анна“

16:33, 17 дек 16 / Култура 25 309 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Малките възпитаници на Куклен театър „Палечко“ ще подарят благотворително таланта си в полза на Клиниката по педиатрия в университетската МБАЛ „Св. Анна“ във Варна. Малките артисти ще представят утре от 14 часа в Младежкия дом любими образи и сюжети. Минималната цена на билета е 2 лева.

В навечерието на Коледните празници малките таланти ще играят с особена мотивация и настроение, тъй като със средствата, събрани от зрителите, ще бъдат осигурени най-необходимите немедицински консумативи и материали за Клиниката по педиатрия в МБАЛ „Св. Анна“, коментира Доротея Николаева, създател на Младежко сдружение „Успешно бъдеще“, организатор на инициативата. В клиниката годишно се лекуват стотици варненски деца и тя непрекъснато се нуждае от освежаване, подмяна на спалното бельо и други консумативи, мотивират избора си на получател на дарението от сдружението.

До момента Младежко сдружение „Успешно бъдеще“ има реализирани три благотворителни инициативи. Първата от тях и повод за възникване на сдружението е благотворителният концерт за събиране на средства за обсерваторията в Рожен, проведен през лятото. Втората е в подкрепа на сдружение „Анимал хоуп“, което се грижи за бездомните животни. Само преди дни приключи успешно и третата благотворителна инициатива на младежкото сдружение – събиране на средства и зимни дрехи и обувки за децата от Дом „Гаврош“.

Куклен театър “Палечко” е основан през 1993 г. към Общинския детски комплекс от актрисата Маргарита Шишкова. В състава вземат участие деца от 5 до 18 години. Малките артисти изучават актьорско и куклено-актьорско майсторство. Развиват своя артистичен талант, работят върху чистото българско слово, оформят вкус и любов към изкуството във всичките му форми. Палечковци имат множество изяви в благотворителни концерти, спектакли, участия в национални и международни конкурси и фестивали. Спечелили са много награди, призови места и лауреатски звания в България и чужбина, радват се на обичта на публиката – деца и възрастни.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама